top of page

Hitta din inre motivation

Att bli frisk från Hypotalamisk Amenorré är ett hästjobb. Ofta innebär det att gå emot allt du lärt dig att tro på. Det hjälper därför att hitta din inre motivation till att bli frisk. I stunder då det känns svårt kan du återgå till din inre motivation för att få drivkraft och hitta riktning.Att bli frisk från HA handlar om att skapa nya vanor. Det kommer att kännas tufft, kanske till och med fel att gå emot din invanda rutin. Men så småningom kommer dina nya vanor att bli det nya normala. I många vardagssituationer kommer då du ställs inför olika val. Ska du äta X eller Y? Ska du träna eller vila? Ställ dig då frågan:


ilket av dessa alternativ kommer att föra mig närmare mitt övergripande mål?

Låt svaret på denna fråga vara kompassen som styr dina val. I mitt fall var det övergripande målet att återfå min mens och få ett mer avslappnat förhållande till min kropp. Varför vill du bli frisk? Svaret på denna fråga kommer hjälpa dig i stunder då det känns svårt. Nedan har jag listat några tankar som kan hjälpa dig att hitta din inre motivation:


 • Vad vill jag bli ihågkommen för?

 • Jag vill inte ha osteporos i tidig ålder

 • Jag vill vara ett gott exempel för nästa generation, för mina barn, för mig själv

 • Jag vill ha ett barn

 • Jag vill känna mig stark

 • Jag prioriterar hälsa framför ideal

 • Jag vill känna frihet

 • Jag vill känna libido

 • Jag vill inte att mina händer och fötter ska vara frusna hela tiden

 • Jag vill vara mindre rädd för mat och för att gå upp i vikt

 • Jag vill våga röra mig intuitivt. Känner jag för att gå på den här promenaden eller vill jag egentligen sova lite längre?

 • Våga äta när du är hungrig! Lita på din kropp.

 • Att vilja att min kropp ska se ut som en tidigare version av mig själv skulle vara som att vilja radera alla bra saker som har hänt mellan då och nu.

 • Jag kommer att fortsätta se framåt istället för att titta i backspegeln.

 • Jag älskar inte hur min kropp ser ut varje dag...men jag älskar vad min kropp gör för mig varje dag

 • Att känna sig tillfreds med mat och min kropp gör mer för min hälsa än att äta restriktivt

 • I vissa fall innebär att bli friskare att vila mer

 • Jag försöker tala till mig själv som jag skulle göra till ett litet barn


När du blir frisk kommer betydelsen av kropp och vikt att minska i takt med att ditt liv blir rikare, roligare och mer spännande igen. Det är värt det! Jag hjälper dig gärna att hitta frihet i kropp och själ.

Comments


Om Mig

Du behöver inte gå igenom HA ensam

Om du förlorat din mens på grund av (för) lite mat, (för) mycket träning och/eller stress finns jag här för dig. Jag har haft ynnesten att hjälpa så många kvinnor återfå en normal menscykel efter Hypotalamisk Amenorre (HA) och lovar dig, det är möjligt även för dig! 

Låt inläggen
kommer till dig.

Tack för att du skickade in!

 • Instagram
Mother and Baby

ANSÖK HÄR

för att återställa din menscykel på 8 veckor

bottom of page